04.06.2012

 

У День Святої П’ятидесятниці відпочиваючі санаторію «Теплиця» відвідали 

Свято Покровський чоловічий монастир села Ракошено, де був відслужений подячний молебень і великий чин – освітлення колосків та квітів.  

 

 

Історія Свято-Покровського монастиря.

Біля витоків заснування Свято Покровського чоловічого монастиря стоять праці протоієрея, а згодом архімандрита Андрія) Всеволода Коломацького.

Отець Всеволод вирішує побудувати храм в давньоруському стилі у формі хреста і увінчати його сімома куполами. Буквально по крихтах о. Всеволод збирав гроші на спорудження. Його звернення до народу палали вірою, надією і любов’ю і храм чудово виростав на очах. Але, як кажуть святі отці, якщо після того, як створив добру справу, не було спокус, то воно Богом не прийнято. Так і сталося, коли будівництво храму було майже завершено 6 грудня 1927 року у о. Всеволода помирає матінка і маленька донька. Їх поховали під вівтарною стіною храму.

У 1977-1978 роках радянська влада храм закрила і зробила з нього музей релігії та атеїзму.

24 лютого 2001 року указом єпископа Мукачівського і Ужгородського Агапіта (Бевцика), на базі храму був заснований Свято-Покровський чоловічий монастир. Настоятелем і відповідальним за будівництво монастиря був призначений архімандрит Митрофан (Шимон). Буквально через рік відбулося офіційне відкриття обителі. Згідно з постановою Священного Синоду Української Православної Церкви від 23 квітня 2002 року було вирішено відкрити Свято-Покровський чоловічий монастир в с. Ракошино (Руське) Мукачівського району Закарпатської області.У 2002 році на престольне свято Покрови Божої Матері єпископом Мукачівським та Ужгородським Агапітом була освячена меморіальна дошка на честь 80-річчя заснування храму і встановлено мармуровий Хрест Господній.