23.06.2013

 Відпочиваючі санаторію «Теплиця» в День Святої Трійці відвідали чоловічий монастир с. Ракошино

 

День Святої Трійці святкують  на 50-й день від Великодня. День Святої Трійці має другу назву – П’ятидесятниця.  В цей день всі православні християни згадують про зішестя Святого Духа на апостолів. Святий Дух благословив апостолів на священство і будівництво Церкви на землі і дав їм  силу і розум для проповіді Слова Божого.

У прекрасний святковий День Святої Трійці, відпочиваючі санаторію «Теплиця»,  відвідали святкове Богослужіння в Свято-Покровському  чоловічому монастирі  с. Ракошино

Свято-Покровський   чоловічий  монастир був заснований 24 лютого 2001 року на базі храму, побудованому в 1927р. У чоловічому монастирі с. Ракошино проживають 16 насельників.

У чоловічому монастирі знаходяться такі Святині: Іверська Ікона Божої Матері і виділяє безліч чудес; Ікона святого великомученика і цілителя Пантелеймона з частицею мощей. Ікона Знамення Божої Матері, написана  архімандритом Андрієм (Коломацьким) у 20-ті рр. Ікона Ісуса Христа – Сонце Правди, привезена  з Одеси. У монастирі так само перебувають частинки мощей різних святих.