02.05.2013

 

                       У місті Виноградів відкрили пам’ятник велосипеду 


               

 Це не просто пам’ятник, а сучасний паркувальний ряд для двоколісного транспорту в дуже людному місці – перед входом на малий міський ринок в місті Виноградів на Закарпатті.

    Подібну ідею в Братиславі почерпнув відомий меценат, депутат міської ради Йосип Шереги. А розвинути і надати їй художніх обрисів завдяки скульптору Михайлові Колодку змогли студенти Ужгородського художнього інституту ім. А. Ерделі, зокрема, випускник цього навчального закладу Степан Руснак.

    Учасник акції мер Степан Бочкай подякував мецената Й.Шереги за благодійність, а той, у свою чергу, пообіцяв і надалі робити добрі справи для міста. Вже незабаром буде відкрито міську картинну галерею, потім – відреставровану синагогу і ще дещо.

   Під час відкриття пам’ятника всім бажаючим велосипедистам безкоштовно роздавали світловідбиваючі жилети для безпечної їзди. Всього до і після великодніх свят буде роздано тисячу таких подарунків.

       А на 10 травня о 21 годині з центральної міської площі заплановане масове вечірнє катання на велосипедах.

     Відпочиваючі санаторію «Теплиця»  були присутні на відкритті пам’ятника і з задоволенням прийняли запрошення взяти участь у масовому катанні на велосипедах.

                                                                                                “Новини Виноградівщини”