10.08.2016

Нордична ходьба в санаторії «Теплиця»


В санаторії «Теплиця» прижився і успішно використовується новий і досить ефективний вид фітнесу – нордична ходьба.

 

Нордичної ходьбою можна займатися в будь-якому віці. На території нашого санаторію розроблений спеціальний маршрут. Під час ранкових занять нордичної ходьбою, проводиться на свіжому повітрі, ранкова зарядка з використанням лижних палиць. Такий метод фітнесу доповнює успішне комплексне лікування( програма «Здоровий хребет» – ранкова зарядка, нордична ходьба, лікувальна фізкультура, аквагімнастика з аквапоясами, заняття на профілакторі Євмінова, плавання в мінеральному басейні, термальні ванни, масаж, трав’яні чаї) опорно-рухового апарату.

 

Санаторій «Теплиця» запрошує на відпочинок та оздоровлення!

 

     Нордичну ходьбу придумали його в 1970-е фінські спортсмени, звідси термін «Nordic». Щоб тренуватися цілий рік, їм потрібен був спосіб імітувати лижні прогулянки тоді, коли сніг уже зійшов


. Лижний спорт завжди вважався найбільш швидким і ефективним способом скинути зайві калорії, а також натренувати своє серце, адже ні для кого не секрет, що при катанні на лижах задіяні всі групи м’язів, і навантаження рівномірно розподіляється по всьому тілу. Ходьба з палицями – це новий вид фітнесу для тих, хто прагне зробити фізичну активність небанальною, максимально ефективної для здоров’я.  При нордичної ходьби використовуються спеціальні полегшені лижні палиці з гумовими наконечниками для кращої опори.

Лікувальні ефекти. Систематичні заняття нордичної ходьбою сприяють поліпшенню фізичного стану організму, підвищують імунітет і загальну витривалість, зміцнюють м’язи і підтримують їх у тонусі. Знижують ризик розвитку вікових порушень обміну речовин, у тому числі захищають жінок від остеопорозу, сприяючи підвищенню щільності кісткових тканин, так як при помірних фізичних навантаженнях зростає здатність організму засвоювати кальцій.

Регулярні заняття північної ходьбою підвищують рівень метаболізму в організмі, а він визначає швидкість спалювання жирів, дозволяють позбавитися від зайвих кілограмів і не набрати їх знову.

Нордична ходьба тренує серцево-судинну систему, стимулює кровообіг і роботу внутрішніх органів, знижує рівень холестерину в крові і запобігає розвитку захворювань судин, скорочує ризик виникнення серцево-судинної патології (інфаркту), уповільнює процеси старіння організму. Покращує стан шкіри – завдяки тренувань на свіжому повітрі клітини інтенсивніше насичуються киснем і ефективніше очищаються від токсинів.

Заняття нордичної ходьбою підвищують стресостійкість організму, ритмічно повторювані рухи, свіже повітря постійно змінюються пейзажі чудово заспокоюють і допомагають зняти наслідки стресу.