15.05.2014

«Разом за живу річку Тису»

разом-за-живу-річку Тису-2014  Наш санаторій притягує все більше цікавих людей, а вагомі  події відбуваються майже кожен день. Кілька років тому санаторій «Теплиця» став учасником природоохоронної програми «Разом за живу р. Тису». Посол доброї волі Hidvegi-Ustof Pal з Угорщини, здійснив вже другий крок по захисту навколишнього середовища, а саме: для річки Тиси. Це могутня артерія Закарпаття і є найбільшою річкою області. На жаль, р. Тиса потребує захисту і допомоги. Очолював  марафон посол доброї волі Упав Гидвеги-Эштеш з Угорщини. Саме він став ініціатором природозахисної  програми «Разом за живу річку Тису», зробивши в 2007 році перший крок – сплав на байдарці по р. Тиса. Другим кроком став марафон, який почався від джерела Чорна Тиса (Рахівський район, Україна). Запланований маршрут має довжину 852км і пролягає через територію «притисянских» країн: України, Угорщини та Сербії, аж до місця впаданія р. Тиса в р. Дунай (р. Тител, Сербія). В Закарпатті пан Ліг Гидвеги-Эштеш відвідав кілька міст, у тому числі іВиноградів

Санаторій «Теплиця» не залишився осторонь і радо зустрів учасників марафону. Для відпочиваючих зустріч з послом доброї волі стала справжньою подією, адже не так часто в повсякденному житті приймаєш участь в природозахисних  програмах і зустрічаєш видатних людей. Теплий прийом тривав близько  години. Гостей зустрічали з хлібом-сіллю  під прапором «Теплиці» і виконання закарпатських пісень. Зустріч завершилася марафонським забігом по території санаторію. В цілому  тривалість марафону – 29 днів1050 км., по території України, Словаччини, Угорщини та Сербії. 

На сьогоднішній день досягнення Підлоги не менш важливі! Він є організатором різних експедицій і походів, як піших,  так і велопробігів. Він завжди в боротьбі за живу природу і чистоту навколишнього середовища. Стать своїм прикладом виховує і прищеплює любов до природи у підростаючого покоління.

 

разом-за-живу-річку Тису-2014 разом-за-живу-річку Тису-2014 разом-за-живу-річку Тису-2014