03.10.2013

 

Уроки вальсу. Танцетерапія в санаторії «Теплиця»

 

“Танець – найвеличніше, найзворушливіше і прекрасне з мистецтв,

тому що це не просто вираз або відволікання від життя, це саме життя.”

Хавелок Елліс

     Танцетерапія стає напрямком сучасної медицини, яка може допомогою танцю, зміцнити і відновити здоров’я.

У наш час більшість людей відчуває брак рухової активності,  нервову перевантаження, стрес, що є основною  причиною багатьох захворювань.

Танцетерапия приходить на допомогу! Людина, яка танцює, стає життєздатним, здоровим і енергійним. Під час танцювальних рухів  поліпшується обмін речовин, роботу серцево-судинної і дихальної систем, що призводить до підвищення імунітету, нормалізується  вага, поліпшується фігура, постава, загальне самопочуття, знімається  стомлення. Танець позбавляє людину від комплексів, вчить володіти і розуміти своє тіло.

“Танець – прихований мова душі.” (Марта Грем)

    В санаторії «Теплиця» танцетерапія застосовується для  оздоровлення відпочиваючих в декількох напрямках – уроки самовираження у танці,  вечірні дискотеки під сучасні ритми, навчання національним закарпатським танців, зокрема угорському чардашу, танці для дітей, уроки сучасних танців для дорослих. Танцетерапія дає можливість людині реалізувати свої відчуття в необмежених танцювальних рухах.

Всі пам’ятають фільм «Брудні танці», де в сімейному пансіонаті була школа танців, яка користувалася популярністю серед постояльців. Керівників санаторію «Теплиця» цей приклад наштовхнув на думку організувати в санаторії свою «школу танців», де досвідчений інструктор навчає танцювати вальс, ча-ча-ча, блюз, основні  латино-американські та європейські танці. Парні танці – це пізнання законів взаємовідносин чоловічого і жіночого через занурення в радість і закони вищого суспільства, як на балах. На сьогоднішній день танцетерапія в санаторії стала найулюбленішою «процедурою».

Приїжджайте до нас і пориньте в світ танцю, почуттів та емоцій!