01.04.2017

 

ТАНЦЕТЕРЕПИЯ в санаторії «Теплиця»

 

Танець – це реальний спосіб підняти собі настрій до максимуму. Він може допомогти вискочити з депресії і пробудити нас для активного життя. А що таке – бути в гарному настрої? Це означає не мати проблем. Повірте, все це взаємопов’язано. Людина в хорошому настрої дивиться на світ веселими очима та все сприймає через призму радості.

Для цього навіть існує спеціальна система, назва якої – Танцетерапія. Сутність її полягає в наступному: ви зосереджуєтесь, наприклад, на образі; потім вибираєте музику, яка, як вам здається, підходить для цього; а потім починаєте свою образу витанцьовувати, викидати її в простір, використовуючи різні рухи тіла. Незабаром замість вашої образи залишиться приємна порожнеча, а настрій обов’язково покращиться, тому що тіло наповниться енергією. А велика кількість енергії – це наше здоров’я.

   

Хочете бути здоровими – танцюйте багато, до упаду, але не забувайте, що танець повинен бути в задоволення. Не перетворюйте його в обов’язок, не давайте йому втратити свою первинну чарівність.

 

Танці прекрасно розвивають координацію рухів. Танці сприяють розвитку гарної постави і красивої ходи.  Танці розвивають дихальну систему організму людини. Танці реально допомагають позбутися від регулярних простудних захворювань, бронхітів і навіть полегшують перебіг хвороби у людей, що страждають астматичними нападами.

   

Достеменно відомо, що танці продовжують життя, сприяють підтримці загального тонусу і дозволяють зберегти людині працездатність і життєрадісність до останніх днів життя. Поліпшення постави. Поліпшення стану серцево-судинної системи. Можливо схуднення. Бадьорий настрій і прилив сил і енергії. Поліпшення гнучкості, рухливості суглобів, зміцнення м’язів. Поліпшення кровообігу веде до профілактики остеопорозу, який часто переслідує жінок в зрілому віці. Ви будете граціозні і забудете, що таке відкладення солей. Ніяка користь для тіла не зрівняється з користю для душі. Впевненість у собі, реалізація свого творчого потенціалу. Крім того – це спілкування з іншими такими ж шукають цікаве дозвілля людьми.

Танець дарує людині здоров’я, що розуміється не як відсутність хворобливих відчуттів, а як повнота і природність життя, як самореалізація. Танець – це прекрасний лікар. Він сприяє зменшенню локального м’язового напруження – так званих затискачів. Різні руху, обертання, стрибки змушують напружуватися всі м’язи. Одночасно відбувається тренування рівноваги і дихання, поліпшуються рухливість і постава. Будь-які танці вчать володіти своїм тілом, допомагають скоректувати фігуру.

Танець –  прекрасний засіб психотерапії. Він дозволяє розповісти оточуючим про свої переживання і почуття. Він розкриває те, що ховається в глибинах підсвідомості, і, можливо, є справжньою причиною психологічного дискомфорту. Адже ми не завжди наважуємося зізнатися собі, а тим більше навколишнім у власних відчуттях. Проте любов, ненависть, співчуття, захоплення можна передати через танець.

Танці іноді лікують душу краще, ніж слова.

Танцюйте! Ви станете довіряти собі, відчуєте спрагу життя – адже якщо можна красиво рухатися, значить, можна гарно жити!

В сантории «Теплиця» успішно застосовують метод танцетерапии. Щоденні вечори відпочинку та дискотеки знімають напругу і виліковують вашу душу!