19.05.2012

 

      У Закарпатському краєзнавчому музеї та Закарпатському музеї архітектури і побуту відзначили Міжнародний день музею… В Ужгородському замку відкрилася нова колекція, присвячена історії закарпатського футболу. На відкритті виставки були: голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида, почесний президент ФК «Говерла» Іван Шуфрич і вся команда «Говерла-Закарпаття» з її керівником Олександром Севідовим, ветерани крайового футболу

         Відпочиваючі санаторію з великим задоволенням взяли участь у відкритті нової виставки, відвідали всі виставкові зали як Ужгородського замку, так і Музею народної архітектури, слухали середньовічну музику, фольклорні виступи, побували в казематах, продегустувати вино у винному погребі замку, побачили, як працюють майстри народної творчості. Кожен зміг придбати собі на пам’ять різні сувеніри.

  Гуляючи по набережній міста Ужгорода, всі були вражені красою і завдовжки липової алеї, скульптурками на перилах набережної ( Святий Миколайчик, якому обов’язково загадали бажання, Ференц Ліст, бравий солдат Швейк). Знайомство з центром Закарптья закінчилася відвідуванням корчми-музею «Деца у нотаря» і, з прекрасним настроєм всі відправилися в місто Виноградів, де знаходиться санаторій «Теплиця».