25.07.2016

 

Санаторій «Теплиця» відкрив сезон збору чорниці. Корисні властивості чорниці

Подорожуючи по Закарпаттю, разом з санаторієм «Теплиця», Ви отримаєте величезне задоволення від краси безкраїх гір, захоплюючих дух перевалів, цілющих мінеральних джерел, холодних, але вражаючих гірських річок, високих смерекових  лісів,  озер і водоспадів. Стоячи на вершині гори, так і хочеться злетіти як птах, і парити, хочеться  слухати спів птахів,  вдихати аромат гірських трав, спілкуватися з гостинним народом, щедро угощающего місцевим вином, сливянкой і «бограчем .

 

     

  Кожен рік, відпочиваючи в санаторії «Теплиця», у вас є можливість не тільки насолодитися смаком  цілющих ягід чорниці, але і власноруч їх зібрати на висоті 1200 м на Боржавській полонині,  р. Гимба, під час екскурсійної поїздки до гірського водоспаду Шипіт. Відпочиваючі санаторію “Теплиця” вже відкрили сезон по збору чорниці – яфоны, по-місцевому.

Користь чорниці велика. Найголовніша особливість – поліпшувати зір, зменшувати втому очей. Ягоди чорниці мають сосудоукрепляющими і антибактеріальними властивостями, допомагають при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, знижує  вміст цукру в крові.

З чорниці готують різні десерти, настоянки, варять варення, повидло. Ягоди чорниці сушать, заморожують, готують свіже  варення (перетерті з цукром ягоди).

                                                      Ось яка вона, диво ягода – чорниця!