00.00.0000

День Святого Валентина в санаторії «Теплиця».

     

 

Скоро всі закохані світу будуть святкувати своє свято. В день святого Валентина прийнято дарувати листівки, подарунки, демонструвати свої почуття коханим. Але, з року в рік стає важче придумувати щось оригінальне, і головне — те, що запам’ятатися на цілий наступний рік. Якщо людина дуже дорогий, потрібно постаратися його здивувати і провести цей вечір у романтичній вишуканості.

Якщо Ви не знаєте де зробити пропозицію своїй коханій, або відсвяткувати весілля, медовий місяць, відзначити річницю весілля, тоді ми Вас чекаємо в санаторії «Теплиця»!

 Ти поруч, і все прекрасно:

 І дощ, і холодний вітер.

 Спасибі тобі, мій ясний,

 За те, що ти є на світі.

 Дякую за ці губи,

 Спасибі за руки ці.

 Спасибі тобі, мій коханий,

 За те, що ти є на світі.

 Ми поруч, але ж могли б

 Один одного зовсім не зустріти…

 Єдиний мій, спасибі

 За те, що ти є на світі!

Подаруйте свято собі і вашій другій половинці!

 програма свята:

* похід до підніжжя Чорної гори, пікнік, гарячий глінтвейн;

* екскурсійна поїздка до гірського водоспаду Шипіт, де буде можливість покататися на гірськолижних підйомниках;

* майстер клас з приготування та дегустація угорської страви «Бограч»;

* винотерапія;

* виготовлення валентинок;

* розіграш лотереї;

* водні розваги;

* романтичну вечерю при свічках;

* диско- Party 

* кінофільми про кохання;

*подарунок кожному відпочиваючому;

   

                      Історія Дня Святого Валентина.

14 лютого весь світ святкує найромантичніше свято в році – день всіх закоханих. В Європі 14 лютого відзначається з 13 століття, в США – з 1777 року, в країнах СНД – з початку 1990-x років.

      Поява цього свята пов’язують з діяннями християнського священика Валентина, який жив за часів правління римського імператора Юлія Клавдія II. У ті роки римська армія постійно воювала і потребувала хоробрих і відважних солдатів. Імператор справедливо розсудив, що одружений солдатів навряд чи буде таким, тому заборонив легіонерам одружуватися. Єпископ міста Терні Валентин вважав інакше і, всупереч імператорському заборони, таємно вінчав закоханих солдатів.

    Через деякий час Валентин був схоплений і засуджений до скарбниці. За іронією долі, сидячи у в’язниці, священик Валентин закохався у дочку то свого ката, то наглядача – на цей рахунок є різні версії. Але, нажаль, любов Валентина не врятувала, і він все-таки був страчений 14 лютого приблизно в 270 році нашої ери.

     Перед смертю Валентин написав любовне лист своєї коханої, яке закінчив словами “Від Твого Валентина”. Як свідчить легенда, цей лист і поклало початок традиції писати своїм улюбленим листи з зізнаннями в любові – валентинки, а вираз From your Valentine стало фігуральним і в іноземних листівках використовується до цих пір.

        Згодом, як християнський мученик, що постраждав за віру, Валентин був канонізований католицькою церквою. А в 496 році папа римський Геласіус оголосив 14 лютого Днем святого Валентина. З тих пір закохані шанують Святого Валентина і вважають його своїм заступником.

 

У Дня Святого Валентина є свої обряди і традиції, які збереглися і до нашого часу. У багатьох країнах цього дня було дуже популярно влаштовувати весілля і вінчатися.

Деякі стверджують, що в цей день жінка може підійти до милого їй чоловіка і ввічливо попросити його одружитися на ній. Якщо він не готовий до такого рішучого кроку, то повинен подякувати за надану честь і подарувати жінці шовкове плаття, а собі шовковий шнурок з нанизаним на нього серцем. У деяких країнах незаміжнім жінкам кохані дарують одяг. Якщо дівчина прийняла подарунок, значить, вона згодна вийти заміж за цю людину.

Існує повір’я, по якому перший чоловік, що зустрів дівчині 14 лютого, повинен бути її Валентином незалежно від його бажання.

Деякі люди вірили, що якщо в день святого Валентина дівчина бачила вільшанку, вона вийде заміж за моряка, якщо вона бачила горобця, вона вийде заміж за бідняка і буде з ним щаслива, якщо щигля – за мільйонера.

Значне місце в святкуванні римського Дня Любові відводилося ворожінням, і до цих пір, в Європі це залишається традицією Дня Святого Валентина. Вважається, що саме в цей день, 14 лютого, птахи вибирають собі пару, і людям потрібно поквапитися встигнути зробити те ж саме. Тому вже декілька століть підряд дівчата Європи пишуть свої імена на листочках, складають їх в ящик, а хлопці виймають потім звідти по листочку, вибираючи тим самим собі пару на весь рік.