13.05.2013

                  12 травня  День українсько-словацького  добросусідства

 12 травня, на українсько-словацькому кордоні,  відбувся  День добросусідства. На цьому святі були присутні представники України і Словаччини, а саме: губернатор Закарпатської області Олександр Ледида та його заступники, Олег Гаваші – Надзвичайний і Повноважний Посол України в Словацькій Республіці, Павол Гамжік  – Надзвичайний і Повноважний посол Словаччини в Україні, Еміл Дюровчик та Станіслав Кубанек –  представники Кошицького і Пряшівського самоврядних країв. На цій зустрічі було підписано ряд програм і угод про співробітництво між окремими населеними пунктами прикордонних регіонів.

 Так само гості свята могли оглянути виставки-презентації районів Закарпаття, скуштувати традиційних закарпатських та словацьких страв та подивитися концерт художніх колективів.

Виноградівський район представили голова райдержадміністрації Тетяна Граб, Михайло Русанюк, Михайло Кочіш, Єва Даник, Валерія Варга, Надія Онисько, Василь Югас, Святослав Гал. Концертну програму представив колектив народної музики “Кокошь”, порадувавши численних глядачів запальними угорськими мелодіями і танцями.

   

    

 

                                                                                                     www.vynogradiv-rda.gov.ua